T’ajudem a saber més coses sobre les cireres

TAGS: fruites cardiosaludables

Existeixen centenars de varietats de cireres, tant dolces com agres. Aquesta fruita conté hidrats de carboni, sobretot fructosa, i el seu valor calòric és moderat respecte d'altres fruites. Conté fibra i provitamina A i vitamina C.

Existeixen centenars de varietats de cireres, tant dolces com agres. Aquesta fruita conté hidrats de carboni, sobretot fructosa, i el seu valor calòric és moderat respecte d'altres fruites. Conté fibra i provitamina A i vitamina C.

QUÈ ENS APORTEN LES CIRERES?

La cirera destaca també pel seu contingut en flavonoides (sobretot antocians, relacionats amb el color característic d’aquestes fruites) i polifenols, que ajuden a reduir els nivells alts de colesterol.

 

Pel que fa als minerals, la cirera té potassi i, en menor proporció, magnesi, calci i fòsfor. El potassi és un mineral que ajuda a mantenir el funcionament normal del sistema nerviós i els músculs i contribueix al manteniment de la tensió arterial normal.

Per tot això, la cirera és una fruita molt interessant per incloure-la de forma habitual a la dieta de primavera i estiu. És saborosa, refrescant, nutritiva i té poques calories.