T’ajudem a conèixer millor les maduixes

TAGS: baixar colesterolalimentació cardiosaludable

Les maduixes i els maduixots són algunes de les fruites més apreciades al nostre país i evoquen l'inici de la primavera.

Les maduixes i els maduixots són algunes de les fruites més apreciades al nostre país i evoquen l'inici de la primavera.

PROPIETATS DE LA MADUIXA

Es tracta d’una fruita que aporta poques calories, ja que el seu component més abundant és l’aigua, seguida dels hidrats de carboni com la fructosa. La maduixa conté fibra, nutrient imprescindible a la nostra dieta a través del consum de fruites, verdures, llegums i cereals integrals.

 

Pel que fa a les vitamines, les maduixes i els maduixots contenen vitamina C i àcid cítric. És important que incloguem a la nostra alimentació diària, fruites amb vitamina C, com els cítrics a l’hivern o les maduixes a l’estiu. Gràcies a la seva alta concentració de potassi, la maduixa ajuda a controlar la pressió arterial i suposa una ajuda per al cor.

 

La maduixa també aporta altres nutrients interessants, com ara el potassi i, en menor proporció, la vitamina. Els flavonoides (antocians) que conté la maduixa són pigments vegetals que li confereixen a aquestes fruites el seu color característic.