Yakisoba de verdures amb ou

Mitjà Verdures Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 160 g de noodles integrals en cru (o fideus integrals)
  • 2 ous frescos
  • 75 g de xiitakes
  • ½ ceba
  • ½ pastanaga
  • ½ pebrot vermell
  • ½ pebrot verd
  • ½ manat d’alls tendres
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • 2 c/s de salsa de soja*
  • Pebre

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)547
Proteïnes (g)22
Greixos (g)22
Àcids grassos saturats (g)4.2
Hidrats de carboni (g)66
Sucres (g)9.8
Fibra (g)7.5
Sodi (mg)901

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu a escalfar una paella gran amb un fil d’oli d’oliva verge. Peleu i talleu la ceba a la juliana i saltegeu-la a foc viu.

Peleu la pastanaga i talleu-la en bastons fins i afegiu-la a la paella junt amb la ceba sense deixar de remenar.

Netegeu i talleu els pebrots a bastons de la mateixa mida de la pastanaga i afegiu-ho amb la resta de verdures.

Netegeu i talleu el manat d’alls tendres a rodanxes, talleu els xiitakes a quarts i afegiu-ho a la paella quan la resta de verdures ja siguin gairebé cuites.

Poseu una cassola amb aigua abundant a bullir. Quan bulli, afegiu els noodles i cogueu-los segons les instruccions del paquet. Un cop cuits, escorreu-los i afegiu-los a la paella junt amb totes les verdures.

Remeneu el conjunt i afegiu-hi 4 cullerades de salsa de soja i una mica de pebre.

Bateu els ous en un bol i feu una truita francesa en una paella.

Talleu la truita a trossos i afegiu-la als yakisoba. Salteu el conjunt uns minuts per barrejar tots els ingredients i serviu-ho.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?