Verdures a la planxa amb reducció de cítrics

Mitjà Verdures Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 2 endívies
  • 8 tomàquets cirerols
  • 4 xampinyons
  • 1 carabassó
  • 1 ceba tendra
  • 1 remolatxa
  • 1 pastanaga
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

Per a la reducció de cítrics:

  • 1 taronja
  • 2 llimones
  • 1 rodanxa de gingebre
  • 1 c/s de sucre morè
  • Fulles de coriandre

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)245
Proteïnes (g)8
Greixos (g)9
Àcids grassos saturats (g)1.2
Hidrats de carboni (g)32
Sucres (g)31.1
Fibra (g)7.4
Sodi (mg)114

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Espremeu el suc dels cítrics i porteu-los a ebullició en un cassó junt amb una cullerada de sucre. Reduïu-lo fins a obtenir una textura de xarop i retireu del foc.

Afegiu el gingebre picat finament i unes fulles de coriandre picades. Reserveu-ho tapat.

Netegeu totes les verdures. Peleu i talleu la remolatxa i el carabassó en làmines fines, la pastanaga pelada a bastons, els xampinyons a quarts, la ceba tendra a grills i les endívies per la meitat.

Poseu a coure les verdures a la planxa amb una gota d’oli tenint en compte el temps de cocció, començant per les que triguen més: endívies, pastanaga, ceba tendra, remolatxa, carabassó, xampinyons i els tomàquets cirerols. Salpebreu-ho lleugerament.

Emplateu les verdures intercalant els colors i amaniu-ho amb la reducció de cítrics i unes gotes d’oli per sobre.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?