Truita de bolets

Fàcil Ou Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 ous
  • 100 g de bolets variats
  • 1 pastanaga
  • ½ pebrot
  • ½ porro
  • 2 llesques de pa de pagès integral
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s llet desnatada
  • ½ manat de julivert
  • Nou moscada
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)330
Proteïnes (g)15
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)3.3
Hidrats de carboni (g)29
Sucres (g)5.2
Fibra (g)4.4
Sodi (mg)514

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu i talleu el porro i el pebrot a daus petits.

Peleu i talleu la pastanaga amb la mateixa mida.

Escalfeu una paella amb un fil d’oli d’oliva verge i salteu les verdures.

Netegeu els bolets amb un drap humit i trossegeu-los. Afegiu-los a la paella i salteu-los fins que quedin daurats junt amb les verdures.

Piqueu el mig manat de julivert i afegiu-lo al saltat. Reserveu-ho.

Bateu en un bol els ous i la llet. Salpebreu i assaoneu amb un pessic de nou moscada.

En una paella antiadherent, poseu unes gotes d’oli a escalfar. Poseu-hi l’ou i deixeu-lo quallar suaument com si es tractés d’una crep, coent-la per tots dos costats. Reserveu la truita.

Poseu el saltat de bolets i verdures al mig i enrotlleu-ho com si fos un caneló.

Serviu la truita farcida al plat acompanyada amb el pa integral.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?