Ssäm de llegums

Mitjà Mongetes Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 200 g de mongetes blanques cuites
  • ½ enciam trocadero
  • 1 pebre vermell
  • 1 ceba morada
  • 2 grans d’all
  • ½ llima
  • ½ manat de coriandre
  • ½ manat de menta
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de gingebre picat
  • 1 c/s de salsa de soja*
  • 1 c/a d’oli de sèsam
  • Brots de rave
  • Sèsam torrat

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)224
Proteïnes (g)10
Greixos (g)8
Àcids grassos saturats (g)1.1
Hidrats de carboni (g)27
Sucres (g)11.7
Fibra (g)8.7
Sodi (mg)392

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu i assequeu les fulles d’enciam procurant que quedin tan senceres com sigui possible.

Renteu, escorreu i reserveu les mongetes blanques.

Piqueu els alls i el gingebre, sofregiu-los suaument en una paella amb un fil d’oli d’oliva verge. Quan hagin passat uns minuts, afegiu-hi la salsa de soja, l’oli de sèsam i el suc de ½ llima. Deixeu que arrenqui el bull, retireu del foc i reserveu-ho.

Piqueu a daus petits el pebrot vermell i la ceba morada a la juliana.

Desfulleu i piqueu la menta i el coriandre.

En un recipient, poseu les mongetes i aixafeu-les lleugerament amb una forquilla, afegiu-hi el pebrot i la ceba, la reducció anterior, la menta i el coriandre. Barregeu-ho i reserveu-ho a la nevera perquè es refredi.

Doneu forma de croquetes a la massa i arrebosseu-les lleugerament amb el sèsam torrat.

Ompliu les fulles d’enciam amb la massa i decoreu-ho amb els brots de rave.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?