Sopa minestrone

Mitjà Verdures Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 500 ml d’aigua
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • ½ carabassó
  • ½ branca d’api
  • ¼ de col
  • 50 g de mongetes verdes
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 gra d’all
  • ½ branca de farigola
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)162
Proteïnes (g)4
Greixos (g)10
Àcids grassos saturats (g)1.3
Hidrats de carboni (g)15
Sucres (g)14.4
Fibra (g)7.1
Sodi (mg)53

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu el carabassó, el tomàquet, l’api i la col.

Peleu i piqueu l’all i la ceba, salteu lleugerament en una cassola amb un fil d’oli d’oliva verge.

Peleu la pastanaga, talleu-la a trossos regulars i afegiu-la a la ceba.

Piqueu en trossos petits el carabassó, el tomàquet, la branca d’api, la col i afegiu-ho a la ceba saltada.

Deixeu  coure el conjunt uns minuts i cobriu-ho amb aigua. Mantingueu un bull lleuger durant 30 minuts aproximadament.

Rectifiqueu de sal, pebre i afegiu la branca de farigola en els últims 5 minuts.

Serviu les verdures acompanyades del caldo de la cocció.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?