Sopa de tomàquet

Fàcil Alvocat 15 a 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 4 tomàquets mitjans
  • 1 alvocat
  • ½ ceba morada
  • 50 ml d’aigua
  • 4 tomàquets cirerols
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de vinagre de xerès
  • Fulles d’alfàbrega
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)248
Proteïnes (g)4
Greixos (g)20
Àcids grassos saturats (g)3.4
Hidrats de carboni (g)11
Sucres (g)11
Fibra (g)5
Sodi (mg)252

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu i talleu els tomàquets en trossos regulars. Col·loqueu-los a dins d’un recipient.

Tritureu-los amb una batedora elèctrica fins a obtenir una crema fina i homogènia. Afegiu-hi un pessic de sal, el pebre, una cullerada de vinagre i l’oli d’oliva verge. Torneu-ho a triturar i reserveu-ho en fred. Afegiu-hi l’aigua si calgués.

Peleu i talleu la ceba morada a la juliana i deixeu-la uns minuts en aigua i gel. Retireu-la i escorreu-la.

Talleu l’advocat a làmines, els tomàquets cirerols a meitats i piqueu les fulles d’alfàbrega.

Serviu la sopa de tomàquet a la base d’un plat fons o un bol, junt amb la resta d’ingredients col·locats per sobre. Acabeu amb una mica de sal i un toc de pebre.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?