Sopa de ceba

Fàcil Ceba Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 500 ml de caldo de verdures o aigua
  • 2 cebes
  • 2 llesques de pa integral petites
  • 40 ml de vi blanc
  • 2 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 branqueta de farigola
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)223
Proteïnes (g)5
Greixos (g)10
Àcids grassos saturats (g)1.6
Hidrats de carboni (g)27
Sucres (g)12.6
Fibra (g)3.8
Sodi (mg)1600

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu les cebes i l’all. Talleu la ceba a la juliana i piqueu l’all.

Sofregiu en una cassola amb un fil d’oli d’oliva verge. Deixeu-ho coure a foc baix durant mitja hora sense que arribi a enrossir-se. Afegiu-hi unes gotes d’aigua en cas que es comenci a enrossir.

Afegiu-hi el vi blanc i reduïu-lo fins que s’evapori l’alcohol.

Afegiu el caldo de verdures o l’aigua, la farigola, el romaní i el llorer. Deixeu-ho coure a foc lent durant 30 minuts. Salpebreu.

Torreu les llesques de pa i talleu-les a daus.

Afegiu a la sopa els crostons de pa just en el moment de servir.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?