Saltat d’arròs integral i gall dindi

Mitjà Arròs Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 500 g de caldo de verdures** o aigua
  • 200 g de cuixa de gall dindi desossada
  • 120 g d’arròs integral
  • 100 g d’espinacs
  • 3 carxofes
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba
  • 20 g de cigrons cuits
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de farigola
  • 1 c/p pebre vermell dolç
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió

** Sense sal en cas d’hipertensió

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)460
Proteïnes (g)31
Greixos (g)14
Àcids grassos saturats (g)2.5
Hidrats de carboni (g)53
Sucres (g)7.2
Fibra (g)10.1
Sodi (mg)146

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Piqueu l’all i la ceba.

Netegeu i tornegeu les carxofes deixant el cor net.

Talleu els tomàquets per la meitat, traieu-los les llavors i passeu-los per un ratllador.

Trossegeu les cuixes de gall dindi. Reserveu-ho.

Netegeu i escorreu els cigrons.

En una cassola amb oli d’oliva verge, fregiu els trossos de gall dindi amb una branca de farigola, fins que es daurin. Retireu la farigola i el gall dindi i reserveu-ho.

A la mateixa cassola, sofregiu la ceba, l’all i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit sigui ben fosc, afegiu-hi el gall dindi, les carxofes trossejades, el pebre vermell i l’arròs integral, barregeu-ho amb el sofregit remenant un parell de minuts. Afegiu-hi el caldo calent.

Un cop arrenqui el bull, afegiu-hi els cigrons cuits i els espinacs.

Deixeu-ho bullir 16 minuts aproximadament a foc suau.

Un cop finalitzat el temps de cocció, deixeu reposar l’arròs uns minuts.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?