Salmó a la planxa amb verdures i anet

Fàcil Salmó Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 200 g de salmó (2 filets)
  • 1 bulb de fonoll petit
  • 100 g de bròcoli
  • 1 ceba morada
  • 1 branca d’estragó
  • 1 pastanaga
  • 30 ml de vinagre de xerès
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)353
Proteïnes (g)24
Greixos (g)25
Àcids grassos saturats (g)4
Hidrats de carboni (g)6.5
Sucres (g)5.9
Fibra (g)3.9
Sodi (mg)76

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu i talleu el fonoll i la ceba vermella pelada en quatre parts.

Peleu i talleu la pastanaga a quarts en sentit longitudinal.

Talleu el bròcoli en brots grans.

En una paella, daureu el fonoll, el bròcoli, la ceba morada i la pastanaga amb un fil d’oli d’oliva verge. Un cop daurats, afegiu-hi un got d’aigua i deixeu-ho coure tapat fins que evapori tot el líquid. Reserveu-ho.

Desfulleu i piqueu les fulles d’estragó.

En un recipient, col·loqueu els vegetals. Afegiu-hi dues cullerades d’oli d’oliva verge, el vinagre de xerès, sal, pebre negre i l’estragó picat. Barregeu-ho i reserveu-ho.

Salpebreu el salmó i poseu-lo a coure a la planxa.

Serviu els vegetals junt amb el llom de salmó al costat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?