Rotllets de col farcits

Difícil Pollastre Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 150 g de pit de pollastre o gall dindi
  • 80 g d’arròs integral cru
  • 4 fulles de col verda
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba tendra
  • 240 ml d’aigua
  • 2 c/s de vinagre d’arròs
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de mel
  • 1 c/s de salsa de soja*
  • ½ manat de julivert
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)377
Proteïnes (g)21
Greixos (g)12
Àcids grassos saturats (g)2.2
Hidrats de carboni (g)45
Sucres (g)15.2
Fibra (g)3.8
Sodi (mg)456

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu l’arròs integral en un colador i renteu-lo amb aigua freda fins que hagi eliminat el midó i surti transparent.

Poseu a coure l’arròs amb 240 ml d’aigua: arranqueu el bull tot junt, tapeu-ho i poseu-ho a coure al mínim durat 15 minuts. Escorreu-lo i escampeu-lo en una safata ampla perquè es refredi.

Cuineu les fulles de col en aigua bullent fins que siguin toves. Refredeu-les en aigua i gel, escorreu-les i traieu-los el nervi central.

Piqueu el julivert i reserveu-lo.

Peleu la pastanaga i la ceba, piqueu-ho a daus petits i reserveu-ho.

Salpebreu el pit de pollastre i poseu-lo a coure a la planxa a foc mitjà amb un raig d’oli d’oliva verge. Talleu-lo a daus petits i reserveu-lo.

Barregeu l’arròs amb el pollastre, el julivert picat, la pastanaga, la ceba, la mel, el vinagre d’arròs i una cullerada de salsa de soja.

Agafeu les fulles de col delicadament i disposeu-les a sobre d’una taula.

Col·loqueu-hi la barreja d’arròs integral a sobre i emboliqueu-ho com si es tractés d’un caneló.

Serviu el caneló tallant-lo a rodanxes com si fos sushi.

Opcionalment, ho podeu acompanyar amb salsa de soja.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?