Pissarra d’hortalisses rostides

Fàcil Verdures Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 moniatos
  • 1 albergínia
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 20 g de gingebre
  • ½ manat de sàlvia
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Brots de ruca
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)349
Proteïnes (g)5
Greixos (g)14
Àcids grassos saturats (g)2
Hidrats de carboni (g)50
Sucres (g)28.3
Fibra (g)9.3
Sodi (mg)51

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Preescalfeu el forn a 180ºC.

Netegeu els moniatos sencers, col·loqueu-los en una safata apta per al forn i poseu-los a coure durant 40 minuts. Deixeu-los refredar, peleu-los i talleu-los a rodanxes d’1 cm de gruix. Reserveu-ho.

Per al condiment, talleu el tomàquet per la meitat, traieu-li les llavors i piqueu-lo a daus petits.

Peleu i piqueu el gingebre juntament amb la sàlvia, barregeu-los en un bol amb dues cullerades d’oli d’oliva verge i el tomàquet. Reserveu-ho.

Talleu la ceba i l’albergínia en rodanxes d’un cm de gruix. Daureu-la en una paella amb un fil d’oli. Salpebreu.

Enrossiu a la mateixa paella les rodanxes de moniato cuit.

Serviu les rodanxes d’albergínia, ceba i moniato. Amaniu-ho amb el condiment anterior i uns brots de ruca.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?