Pebrot farcit amb arròs integral i tofu

Fàcil Arròs Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 pebrots vermells
  • 60 g d’arròs integral en cru
  • 1 tomàquet
  • ½ manat d’alls tendres
  • 50 g de tofu
  • 2 escalunyes
  • ½ manat d’alfàbrega
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)384
Proteïnes (g)10
Greixos (g)16
Àcids grassos saturats (g)2.1
Hidrats de carboni (g)49
Sucres (g)26
Fibra (g)8.3
Sodi (mg)36

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Preescalfeu el forn a 190ºC.

Poseu l’arròs integral en un colador i renteu-lo amb aigua freda fins que hagi eliminat el midó i quedi transparent.

Poseu a coure l’arròs amb 300 ml d’aigua: arrenqueu el bull, tapeu-ho i deixeu-ho coure com a mínim durant 15 minuts. Escorreu-lo i escampeu-lo en una safata ampla perquè es refredi.

Talleu el tomàquet per la meitat, traieu-li les llavors amb una cullera i passeu-lo per un ratllador. Reserveu-lo.

Piqueu els alls tendres i les escalunyes. Sofregiu-los en una paella, amb unes gotes d’oli.

Afegiu-hi el tomàquet ratllat i l’alfàbrega picada finament i deixeu-ho coure uns minuts.

Agregueu-hi l’arròs i el tofu picat a daus. Salpebreu i barregeu-ho amb compte que no es trenqui.

Talleu la tija dels pebrots, buideu-ne l’interior, traient les llavors procurant que no es trenquin i quedin sencers.

Farciu cada pebrot amb la barreja d’arròs.

Rostiu-los al forn fins que siguin cuits (uns 35 minuts).

Serviu els pebrots sencers o oberts.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?