Pastís de verdures al forn

Mitjà Verdures Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 4 clares d’ou
  • 130 ml de llet desnatada
  • 1 ceba
  • 1 pebre vermell
  • 1 pastanaga
  • 60 g de pèsols
  • 60 g de mongeta verda
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • ½ manat de julivert
  • 1 c/p de nou moscada molta
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)263
Proteïnes (g)16
Greixos (g)14
Àcids grassos saturats (g)2
Hidrats de carboni (g)18
Sucres (g)17.7
Fibra (g)6.6
Sodi (mg)190

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Preescalfeu el forn a 180ºC.

Peleu i talleu la ceba i la pastanaga en daus petits. Netegeu el pebrot i talleu-lo de la mateixa mida.

Netegeu les mongetes, traieu-los la punta i talleu-les en tres trossos iguals.

En una paella, salteu totes les verdures amb un fil d’oli. Comenceu amb la ceba i seguiu amb la resta de verdures. Salteu el conjunt fins que quedin cuites. Reserveu a sobre d’un colador perquè treguin l’excés de líquid.

Barregeu les clares d’ou amb la llet desnatada, nou moscada i julivert picat. Salpebreu i afegiu les verdures.

Unteu amb oli d’oliva un motlle de silicona o un recipient apte per al forn.

Agregueu-hi la barreja i barregeu-ho bé a dins del motlle per repartir les verdures.

Poseu-ho a coure al forn prèviament escalfat a 180ºC al bany maria durant 30 minuts. Punxeu-ho al centre amb un escuradents per comprovar que està ben cuit. L’escuradents ha de sortir totalment net. Si no és així, deixeu-ho coure 5-10 minuts més.

Desemmotlleu el motlle amb l’ajuda d’una espàtula o ganivet i talleu-lo a porcions.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?