Pannacotta lleugera amb coulis de maduixa

Difícil Llet Més de 30 minuts Postres

Ingredients

  • 300 ml de llet desnatada
  • 20 g de sucre morè
  • 3 fulles de gelatina (de 2g cadascuna)
  • Maduixes per decorar
  • 1 beina de vainilla

Per al coulis de maduixa:

  • 150 g de maduixes madures
  • Suc de mitja llimona

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)124
Proteïnes (g)8
Greixos (g)0.5
Àcids grassos saturats (g)0
Hidrats de carboni (g)21
Sucres (g)21
Fibra (g)1.2
Sodi (mg)74

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Elaboració

Afegiu a un cassó la llet desnatada i els 15 g de sucre o el seu equivalent d’edulcorant i la beina de vainilla oberta per la meitat. Porteu-ho a ebullició a potència mitjana, barrejant contínuament.

Mentre s’escalfa, poseu en remull amb aigua freda les fulles de gelatina. Hidrateu-les durant 5 minuts.

Quan bulli la llet, retireu el cassó del foc i traieu-ne la beina de vainilla (rasqueu l’interior de la beina amb un ganivet i afegiu la polpa a la llet). Afegiu les fulles de gelatina hidratades i ben escorregudes. Barregeu-ho amb unes barnilles fins que es dissolgui.

Poseu la barreja en gots. Ompliu 2/3 del volum dels gots.

Deixeu-ho refredar a la nevera fins que adquireixi la consistència d’un flam.

Serviu el coulis de maduixa fred per sobre de la pannacotta.

Decoreu-ho amb unes maduixes.

Per al coulis de maduixa:

Netegeu i talleu les maduixes a daus petits. Col·loqueu-les en un recipient alt junt amb el suc de llimona. Tritureu-ho i coleu-ho.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?