Pancakes amb compota de préssec

Mitjà Préssec 15 a 30 minuts Esmorzar

Ingredients

  • 1 got de llet desnatada
  • 2 c/s de farina integral
  • 1 c/s de llevat en pols
  • 1 c/s de sucre morè
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s d’aigua

Per a la compota de préssec (opcionalment es pot recórrer a una compota comercial):

  • 2 préssecs madurs
  • 60 ml d’aigua
  • 1 c/s de suc de llimona
  • 1 c/p de sucre morè

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)307
Proteïnes (g)7
Greixos (g)10
Àcids grassos saturats (g)1.4
Hidrats de carboni (g)47
Sucres (g)33.6
Fibra (g)5
Sodi (mg)54

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Elaboració dels pancakes

Barregeu en un recipient alt i apte per triturar, la farina integral, el llevat en pols, una cullerada de sucre morè, un got de llet desnatada, l’oli d’oliva i una cullerada d’aigua.

Tritureu-ho tot amb una batedora elèctrica fins que quedi una crema espesa i homogènia.

Poseu a escalfar una paella antiadherent amb unes gotes d’oli d’oliva, afegiu-hi tres cullerades de la massa i cogueu-ho a foc baix. Quan comenci a fer bombolles, doneu-li la volta fins que sigui cuit. Repetiu aquesta operació fins a obtenir els pancakes desitjats.

Serviu els pancakes amb la compota de préssec per sobre.

Elaboració de la compota de préssec

Peleu i talleu els préssecs a trossos.

En una cassola, poseu-hi els préssecs tallats, els 60 ml d’aigua, el suc de llimona i una culleradeta de sucre morè.

Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 20 minuts remenant de tant en tant. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

Tritureu-ho fins a aconseguir una textura fina i cremosa.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?