Paella

Mitjà Arròs Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 600 g de caldo de peix**
  • 130 g d’arròs integral
  • 100 g de calamar o sèpia
  • 100 ml de vi blanc
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba
  • 6 cloïsses
  • 2 grans d’all
  • 50 g de pebre vermell
  • 20 g de pèsols
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Sal*
  • Pebre

*Eviteu-la en cas d’hipertensió

** Sense sal en cas d’hipertensió

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)465
Proteïnes (g)19
Greixos (g)18
Àcids grassos saturats (g)2.7
Hidrats de carboni (g)56
Sucres (g)7.6
Fibra (g)5.1
Sodi (mg)1780

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu totes les verdures.

Talleu el tomàquet per la meitat, traieu-li les llavors i ratlleu-lo.

Peleu i piqueu l’all i la ceba. Sofregiu-los en una paella amb dues cullerades d’oli. Quan el sofregit es comenci a enrossir, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-lo coure fins que perdi tota l’aigua.

Talleu el pebrot vermell a daus petits. Afegiu-lo al sofregit i deixeu-ho coure fins a obtenir un sofregit fosc i concentrat.

Netegeu i talleu la sèpia o calamar. Afegiu-ho al sofregit i deixeu coure el conjunt uns minuts.

Afegiu-hi l’arròs integral, barregeu-ho amb el sofregit remenant un parell de minuts per nacrar-lo. Afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir fins que s’evapori l’alcohol.

Afegiu-hi caldo de peix calent i arranqueu-li el bull.

Deixeu-ho bullir 16 minuts aproximadament a foc mitjà o poseu-ho a coure al forn a 210ºC.

Afegiu-hi les cloïsses i els pèsols 5 minuts abans de finalitzar la cocció.

Deixeu reposar l’arròs uns minuts i serviu-lo.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?