Ous escaldats amb patates

Mitjà Ou Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 ous
  • 2 patates mitjanes
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 manat d’alls tendres
  • 4 c/s d’oli d’oliva verge
  • 2 c/s de vinagre de vi blanc
  • Estragó
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)429
Proteïnes (g)11
Greixos (g)24
Àcids grassos saturats (g)4.2
Hidrats de carboni (g)42
Sucres (g)11.3
Fibra (g)5.3
Sodi (mg)119

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Per fer els ous escaldats, poseu en un cassó amb aigua abundant, un pessic de sal i un raig de vinagre de vi blanc a escalfar, però sense que bulli.

Quan comenci a sortir vapor de l’aigua, trenqueu l’ou i deixeu-lo quallar durant 3-4 minuts. Remenant per provocar que l’aigua formi un remolí i l’ou conservi la seva forma rodona. Escorreu l’ou i reserveu-lo.

Peleu les patates i talleu-les en rodanxes, col·loqueu-les dins d’un envàs apte per al microones junt amb 4 cullerades d’aigua, una cullerada d’oli d’oliva verge i unes fulles d’estragó. Deixeu-les coure a màxima potència durant 6 minuts.

Talleu la ceba i el pebrot vermell en bastons fins i salteu-los en una paella amb oli d’oliva verge i un pessic de sal.

Netegeu els alls tendres, talleu-los per la meitat i piqueu-ho tan fi com sigui possible. Reserveu-ho en aigua i gel durant uns minuts.

Traieu les patates de l’envàs, anant en compte amb els vapors que es formen a l’interior, i col·loqueu-les a la base d’un plat. Salpebreu-les lleugerament i afegiu-hi un fil d’oli d’oliva verge.

Col·loqueu les verdures saltades a sobre de les patates, els ous escaldats a sobre i acabeu amb els alls tendres al voltant. Poseu-ho al punt de sal i serviu.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?