Ous a la Fiorentina

Mitjà Oli Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 llesques de pa de pagès integral
  • 1 manat d’espinacs
  • 2 ous frescos
  • 200 ml de llet desnatada
  • 30 g de farina de blat integral
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Nou moscada
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)395
Proteïnes (g)21
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)3.6
Hidrats de carboni (g)39
Sucres (g)6.4
Fibra (g)6.6
Sodi (mg)607

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu a escalfar una paella juntament amb l’oli d’oliva verge, afegiu-hi la farina integral i deixeu-la coure uns minuts sense deixar de remenar.

Un cop la farina sigui torrada, afegiu-hi la llet desnatada calenta i remeneu enèrgicament amb l’ajuda d’unes barnilles per evitar l’aparició de grumolls.

Deixeu-ho coure a foc lent durant uns minuts sense parar de remenar fins a aconseguir la beixamel.

Salpebreu i condimenteu amb un pessic de nou moscada. Reserveu-ho.

Salteu els espinacs lleugerament en una paella sense coure’ls en excés. Salpebreu-ho.

Poseu els espinacs en un plat apte per coure al forn, trenqueu-hi un ou a sobre i salseu-ho amb la beixamel.

Poseu-ho a coure al forn durant 10 minuts a 180ºC.

Mentrestant, torreu les llesques de pa integral.

Retireu-ho del forn i serviu el plat acompanyat amb el pa torrat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?