Musclos a la marinera

Mitjà Musclos Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 1 kg de musclos
  • 400 ml de caldo de peix**
  • 4 tomàquets
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • ½ got de vi blanc
  • 2 grans d’all
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • ½ manat de julivert
  • ½ c/p de pebre vermell dolç
  • 1 fulla de llorer
  • Farigola
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió

** Sense sal en cas d’hipertensió

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)315
Proteïnes (g)20
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)2.7
Hidrats de carboni (g)22
Sucres (g)18.2
Fibra (g)6.1
Sodi (mg)1538

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu els musclos a sota de l’aixeta, retireu-ne totes les barbes i pelets que sobresurten de les closques dels musclos. Reserveu-los.

Peleu i piqueu els alls i la ceba. Sofregiu-los en una cassola gran amb l’oli.

Renteu i talleu el pebrot verd i vermell a daus petits i afegiu-ho al sofregit. Talleu els tomàquets per la meitat, traieu-los les llavors i passeu-los per un ratllador. Afegiu-lo al sofregit i deixeu-ho coure fins que perdi tota l’aigua.

Afegiu-hi el vi blanc, deixeu reduir l’alcohol i agregueu-hi el pebre vermell dolç, la farigola i el llorer.

Afegiu-hi el caldo de peix i bulliu el conjunt a foc suau durant 15 minuts.

Afegiu-hi els musclos i tapeu la cassola fins que s’obrin.

Piqueu el julivert molt fi i afegiu-lo a la cassola.

Serviu els musclos juntament amb la salsa.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?