Minipizza de bolets

Fàcil Bolets Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 10 xampinyons o xiitakes grossos
  • ½ pebrot verd
  • ½ ceba vermella
  • 80 g formatge fresc 0 % M.G.
  • 4 tomàquets cirerols
  • 1 gra d’all
  • 2 c/p d’orenga
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)567
Proteïnes (g)8
Greixos (g)10
Àcids grassos saturats (g)1.4
Hidrats de carboni (g)5
Sucres (g)4.9
Fibra (g)3
Sodi (mg)118

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Preescalfeu el forn a 190ºC.

Peleu i piqueu l’all, afegiu-lo en un bol junt amb l’oli d’oliva verge i l’orenga.

Netegeu totes les verdures.

Talleu els tomàquets cirerols a grills.

Talleu el pebrot i la ceba vermella a daus petits.

Talleu el formatge fresc a rodanxes de la mateixa mida que els bolets.

Talleu el peu de cada bolet i col·loqueu cada barret tombat amb la part de baix mirant cap amunt. Afegiu-hi, amb l’ajuda d’una cullera, la barreja d’all picat anterior i una rodanxa de formatge fresc a sobre.

Poseu a coure els bolets durant 10 minuts al forn.

Traieu-los del forn i afegiu una cullerada de la barreja de verdures a cada bolet i un grill de cirerol.

Torneu-ho a coure al forn fins que les verdures quedin cuites (uns 8 minuts més).

Per servir-ho, poseu-hi orenga per sobre i condimenteu-ho amb sal i pebre al gust.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?