Mandonguilles de llenties amb pasta integral

Mitjà Espaguetis Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 100 g d’espaguetis integrals (en cru)
  • 4 tomàquets
  • 1 ceba
  • ½ carabassó
  • 5 tomàquets cirerols
  • 1 gra d’all
  • ½ got de vi blanc
  • ½ manat d’alfàbrega
  • 2 c/s d’oli d’oliva

Per a les mandonguilles:

  • 80 g de llenties cuites
  • 1 gra d’all
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • Farina integral
  • Orenga
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)438
Proteïnes (g)16
Greixos (g)11
Àcids grassos saturats (g)1.4
Hidrats de carboni (g)69
Sucres (g)23
Fibra (g)14.3
Sodi (mg)75

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu i talleu finament la ceba i un gra d’all. Sofregiu-los en una paella amb una mica d’oli d’oliva verge.

Renteu i talleu els tomàquets a daus petits i afegiu-los a la paella quan la ceba es comenci a enrossir.

Deixeu-ho coure a foc suau tapat durant 20 minuts remenant de tant en tant. Afegiu-hi el mig got de vi blanc i reduïu l’alcohol. Salpebreu.

Un cop evaporat, tritureu la salsa de tomàquet fins a obtenir una salsa homogènia. Afegiu-hi un got d’aigua si ha quedat molt espès. Reserveu-ho.

Netegeu les llenties cuites en aigua abundant, escorreu-ho i reserveu-ho en un bol gran.

Peleu i talleu a daus petits la ceba i l’all. Sofregiu-los sense que agafin color amb un fil d’oli d’oliva.

Peleu la pastanaga i talleu-la a daus petits. Afegiu-la al sofregit i deixeu coure el conjunt.

Un cop cuit, afegiu-ho al bol juntament amb les llenties i una cullerada de farina integral. Amasseu-ho tot amb l’ajuda d’una forquilla fins que obtingueu una massa homogènia.

Doneu forma a les mandonguilles i arrebosseu-les amb farina integral.

Enrossiu-les en una paella i reserveu-les.

Bulliu la pasta en aigua abundant segons les instruccions del paquet.

Renteu i talleu els tomàquets cirerols a meitats i el carabassó a daus mitjans. Salteu-los lleugerament en una paella a foc fort.

Un cop cuit, afegiu-hi l’alfàbrega trossejada i els espaguetis, salteu el conjunt a foc viu.

Serviu el saltat d’espaguetis i verdures juntament amb les mandonguilles i la salsa de tomàquet.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?