Lluç amb verdures i patates

Fàcil Lluç Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 lloms de lluç
  • 2 pebrots verds
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • 2 c/p d’orenga
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)407
Proteïnes (g)26
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)2.4
Hidrats de carboni (g)38
Sucres (g)7
Fibra (g)5.6
Sodi (mg)124

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Preescalfeu el forn a 190ºC.

Netegeu les patates senceres i talleu-les com si fossin rodanxes fines, però sense arribar a tallar-les del tot, deixant la patata sencera d’una peça. Col·loqueu-la en una safata apta per al forn, salpebreu-la i afegiu-hi un raig d’oli d’oliva verge. Deixeu-la coure durant 25 minuts a 190ºC.

Talleu la ceba i el pebrot verd a la juliana. Salteu-los en una paella amb un fil d’oli.

Salpebreu els lloms de lluç i cogueu-los en una paella.

Serviu el lluç junt amb la verdura saltada i les patates al forn.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?