Llegums amb massala

Difícil Llegums Més de 30 minuts Plat complet o únic

Ingredients

  • 200 g de cigrons cuits
  • 200 g de llenties cuites
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 patata
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 c/s de gingebre picat o ratllat
  • 5 g de curri massala en pols**
  • ½ manat de coriandre
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

** S’hi pot afegir pebre, comí o altres herbes aromàtiques o espècies segons acceptació.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)538
Proteïnes (g)23
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)2.3
Hidrats de carboni (g)73
Sucres (g)16.8
Fibra (g)25
Sodi (mg)34

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Escorreu i renteu els llegums cuits. Reserveu-los.

Peleu la patata i la ceba. Talleu a trossos la ceba i talleu la patata a daus petits.

Peleu i piqueu l’all i el gingebre ben fins.

Netegeu i talleu els pebrots a daus regulars. Sofregiu suaument en una cassola amb oli d’oliva verge la ceba, l’all i el gingebre. Quan es comenci a daurar, afegiu-hi la patata i els pebrots.

Renteu i piqueu el tomàquet madur sense llavors, afegiu-lo a la cassola i deixeu-lo coure uns minuts sense deixar de remenar.

Afegiu-hi el massala en pols i remeneu uns segons perquè no es cremi. Ompliu-ho d’aigua fins a cobrir-ho amb un pessic de sal. Un cop bulli, deixeu-ho coure destapat a foc mitjà durant 30 minuts.

Afegiu-hi les llenties i els cigrons cuits i bulliu-ho a foc suau 10 minuts més. Ha de quedar un guisat més aviat espès.

Piqueu el coriandre finament.

Serviu-ho en un plat fons i espolseu-hi el coriandre picat per sobre.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?