Llegums amb massala
|
Difícil |
|
Llegums |
|
Més de 30 minuts |
|
Plat complet o únic |
Ingredients
- 200 g de cigrons cuits
- 200 g de llenties cuites
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 patata
- 1 tomàquet madur
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 c/s de gingebre picat o ratllat
- 5 g de curri massala en pols**
- ½ manat de coriandre
- 3 c/s d’oli d’oliva verge
- Pebre
- Sal*
*Eviteu-la en cas d’hipertensió.
** S’hi pot afegir pebre, comí o altres herbes aromàtiques o espècies segons acceptació.
Valoració nutricional(Per ració)
La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.
Preparació
Escorreu i renteu els llegums cuits. Reserveu-los.
Peleu la patata i la ceba. Talleu a trossos la ceba i talleu la patata a daus petits.
Peleu i piqueu l’all i el gingebre ben fins.
Netegeu i talleu els pebrots a daus regulars. Sofregiu suaument en una cassola amb oli d’oliva verge la ceba, l’all i el gingebre. Quan es comenci a daurar, afegiu-hi la patata i els pebrots.
Renteu i piqueu el tomàquet madur sense llavors, afegiu-lo a la cassola i deixeu-lo coure uns minuts sense deixar de remenar.
Afegiu-hi el massala en pols i remeneu uns segons perquè no es cremi. Ompliu-ho d’aigua fins a cobrir-ho amb un pessic de sal. Un cop bulli, deixeu-ho coure destapat a foc mitjà durant 30 minuts.
Afegiu-hi les llenties i els cigrons cuits i bulliu-ho a foc suau 10 minuts més. Ha de quedar un guisat més aviat espès.
Piqueu el coriandre finament.
Serviu-ho en un plat fons i espolseu-hi el coriandre picat per sobre.
Receptes relacionades