Lasanya vegetal

Difícil Verdures Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 2 tomàquets madurs
  • 2 cebes
  • 1 albergínia
  • 1 carabassó
  • 2 pastanagues
  • 2 grans d’all
  • 40 g de formatge fresc 0 % M.G.
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)241
Proteïnes (g)6
Greixos (g)15
Àcids grassos saturats (g)2
Hidrats de carboni (g)22
Sucres (g)21.1
Fibra (g)8.5
Sodi (mg)52

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Preescalfeu el forn a 180ºC.

Peleu i piqueu la ceba i l’all. Poseu-los a sofregir en una paella amb dues cullerades d’oli d’oliva verge.

Peleu i talleu la pastanaga a daus petits i afegiu-los al sofregit. Sofregiu lleugerament el conjunt uns minuts.

Netegeu i talleu els tomàquets madurs per la meitat, passeu-los per un ratllador i afegiu la polpa al sofregit. Seguiu sofregint el conjunt durant 15 minuts, salpebreu i reserveu.

Renteu el carabassó i l’albergínia. Talleu-los amb una mandolina a làmines fines en sentit longitudinal.

En una paella amb oli d’oliva verge, daureu les làmines de carabassó i albergínia per tots dos costats. Condimenteu-les i reserveu-les.

Unteu amb oli un recipient apte per al forn, cobriu-lo intercalant les làmines de carabassó i albergínia. Empleneu-ho amb el sofregit. Torneu-ho a cobrir amb les làmines de carabassó i albergínia. Repetiu aquest procés fins a emplenar el recipient.

Acabeu amb formatge fresc picat per sobre.

Poseu-ho a coure al forn a 180ºC durant 10-15 minuts aproximadament, fins que quedi enrossit.

Traieu del forn i deixeu-la reposar uns minuts. Talleu la lasanya vegetal en porcions i serviu-la.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?