Hummus amb crudités

Mitjà Cigrons Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 250 g de cigrons cuits
  • ½ llimona
  • 1 gra d’all
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/p de pasta de sèsam (tahina)
  • 1 c/p de comí molt
  • 1 c/p de pebre vermell dolç
  • Pebre
  • Sal*

Crudités:

  • ½ pebrot verd
  • ½ pebrot vermell
  • ½ pastanaga
  • 1 branqueta d’api

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)237
Proteïnes (g)12
Greixos (g)8
Àcids grassos saturats (g)1.1
Hidrats de carboni (g)28
Sucres (g)2.5
Fibra (g)15.4
Sodi (mg)67

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu i escorreu els cigrons.

Tritureu els cigrons amb l’all, una mica de sal, pebre negre al gust i una culleradeta de comí molt.

Afegiu-hi la tahina, una cullerada d’oli d’oliva verge i el suc de ½ llimona. Tritureu-ho fins a obtenir una crema llisa i homogènia. Si ha quedat molt densa, afegiu-hi unes culleradetes d’aigua fins a obtenir una textura més lleugera. Salpebreu i reserveu a la nevera.

Renteu bé totes les verdures. Talleu els pebrots i l’api en bastons, traieu-ne la part blanca interna i les llavors dels pebrots.

Peleu la pastanaga i talleu-la en bastons idèntics als del pebrot.

Serviu l’hummus amb el pebre vermell dolç per sobre junt amb un fil d’oli d’oliva
verge.

Acompanyeu-lo amb les verdures.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?