Hummus amb crudités
|
Mitjà |
|
Cigrons |
|
Més de 30 minuts |
|
Plat principal |
Ingredients
- 250 g de cigrons cuits
- ½ llimona
- 1 gra d’all
- 1 c/s d’oli d’oliva verge
- 1 c/p de pasta de sèsam (tahina)
- 1 c/p de comí molt
- 1 c/p de pebre vermell dolç
- Pebre
- Sal*
Crudités:
- ½ pebrot verd
- ½ pebrot vermell
- ½ pastanaga
- 1 branqueta d’api
*Eviteu-la en cas d’hipertensió.
Valoració nutricional(Per ració)
La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.
Preparació
Renteu i escorreu els cigrons.
Tritureu els cigrons amb l’all, una mica de sal, pebre negre al gust i una culleradeta de comí molt.
Afegiu-hi la tahina, una cullerada d’oli d’oliva verge i el suc de ½ llimona. Tritureu-ho fins a obtenir una crema llisa i homogènia. Si ha quedat molt densa, afegiu-hi unes culleradetes d’aigua fins a obtenir una textura més lleugera. Salpebreu i reserveu a la nevera.
Renteu bé totes les verdures. Talleu els pebrots i l’api en bastons, traieu-ne la part blanca interna i les llavors dels pebrots.
Peleu la pastanaga i talleu-la en bastons idèntics als del pebrot.
Serviu l’hummus amb el pebre vermell dolç per sobre junt amb un fil d’oli d’oliva
verge.
Acompanyeu-lo amb les verdures.
Receptes relacionades