Hamburguesa de cigrons amb amanida

Mitjà Cigrons Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

Per a l’hamburguesa:

  • 200 g de cigrons cuits
  • 20 g d’arròs integral o un altre cereal de gra sencer
  • 4 xampinyons
  • 1 ceba
  • 1 c/s d’ametlles torrades
  • 1 c/s d’avellanes torrades
  • 1 gra d’all
  • ½ manat d’alfàbrega fresca
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s d’orenga
  • Sal*
  • Pebre

Per a la guarnició:

  • ¼ d’escarola
  • 100 g de carxofes en conserva
  • 1 pastanaga
  • Col llombarda

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)452
Proteïnes (g)19
Greixos (g)24
Àcids grassos saturats (g)2.7
Hidrats de carboni (g)39
Sucres (g)13.5
Fibra (g)22
Sodi (mg)116

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu a bullir l’arròs integral segons les instruccions del paquet. Refredeu-lo i reserveu-lo en un bol gran.

Netegeu els cigrons amb aigua abundant, escorreu-los i afegiu-los al bol.

Piqueu la ceba i l’all i sofregiu-los fins que es comencin a enrossir en una paella amb un fil d’oli. Piqueu els xampinyons, afegiu-los a la paella i sofregiu suaument el conjunt. Incorporeu-ho als cigrons i l’arròs.

Piqueu el mig manat d’alfàbrega i afegiu-ho al bol junt amb l’orenga, els fruits secs esclafats i una cullerada d’oli d’oliva verge.

Amasseu tot el conjunt fins a obtenir una massa homogènia. Doneu-li forma d’hamburgueses amb les mans i reserveu-les en fred.

Netegeu les fulles de ruca i escorreu-les.

Talleu la col llombarda a la juliana i deixeu-la uns minuts en oli d’oliva verge i vinagre de vi blanc.

Peleu la pastanaga i feu-ne làmines amb el mateix pelador. Netegeu i talleu el rave a rodanxes fines. Escorreu el pot de carxofes i talleu-les per la meitat. Condimenteu el conjunt amb sal, pebre, oli i vinagre.

Enrossiu les hamburgueses en una paella amb un fil d’oli a foc mitjà.

Serviu l’hamburguesa junt amb l’amanida de verdures.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?