Gelat al moment

Fàcil Iogurt 1 a 15 minuts Postres

Ingredients

  • 125 g de nectarines
  • 125 g de maduixes
  • 1 iogurt desnatat
  • 25 ml de llet desnatada
  • 1 c/s de mel

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)102
Proteïnes (g)4
Greixos (g)0.5
Àcids grassos saturats (g)0.1
Hidrats de carboni (g)21
Sucres (g)20.3
Fibra (g)2.3
Sodi (mg)55

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu les nectarines i traieu-los l’os. Renteu les maduixes i traieu-los el peduncle. Trossegeu la fruita a trossos petits i regulars. Esteneu-la a sobre d’una safata gran i poseu-la al congelador.

Un cop congelat, traieu-ho del congelador i deixeu que perdi el fred durant uns 5 minuts.

Poseu la fruita dins d’un recipient alt i estret apte per triturar.

Afegiu-hi el iogurt desnatat, la mel i la llet desnatada.

Amb l’ajuda d’una batedora elèctrica, tritureu la barreja amb diversos cops forts i ràpids, fins que obtingueu una crema amb textura de gelat. Si féssim un triturat continu, escalfaríem massa el gelat i obtindríem una crema líquida.

És important servir el gelat al moment. Si no és possible, guardeu-lo al congelador com a màxim durant mitja hora.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?