Fajols amb verdures i llavors

Mitjà Verdures Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 120 g de fajols
  • ¼ de col llombarda
  • 10 cols de Brussel·les
  • 4 espàrrecs verds
  • 100 g d’espinacs
  • 1 pastanaga
  • 1 xirivia
  • ½ porro
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de gingebre picat
  • 1 c/s de llavors de rosella
  • Cebollí
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)365
Proteïnes (g)10
Greixos (g)11
Àcids grassos saturats (g)1.6
Hidrats de carboni (g)58
Sucres (g)8.7
Fibra (g)9.6
Sodi (mg)275

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Bulliu el fajol en aigua durant 10-15 minuts fins que sigui al dente, refredeu-lo, escorreu-lo, remeneu-lo amb un fil d’oli d’oliva i reserveu-lo.

Netegeu els espàrrecs i les cols de Brussel·les. Talleu els espàrrecs en tres parts iguals i les cols de Brussel·les per la meitat. Poseu-ho a coure durant 2 minuts en aigua bullent abundant. Després refredeu-ho amb aigua i gel i reserveu-ho.

Netegeu els espinacs i escorreu-los.

Renteu i piqueu el porro.

Taleu la col llombarda a la juliana.

Peleu la pastanaga i la xirivia i talleu-les en rodanxes.

En una paella, amb una cullerada d’oli d’oliva, salteu el porro i el gingebre picat.

Afegiu-hi les rodanxes de pastanaga i xirivia.

Agregueu-hi els espàrrecs, les cols de Brussel·les, la col llombarda i els espinacs. Salteu el conjunt. Salpebreu.

Disposeu els fajols en un plat fons, les verdures per sobre i condimenteu-ho amb cebollí picat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?