Espaguetis de verdures amb la seva salsa

Mitjà Espaguetis Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 1 moniato gran
  • 1 carabassó
  • 4 pastanagues
  • 200 g de carabassa
  • 250 ml caldo de verdures o aigua
  • ½ llimona
  • 1 gra d’all
  • 1 c/s d’avellanes torrades
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • Cebollí
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)411
Proteïnes (g)7
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)2.2
Hidrats de carboni (g)57
Sucres (g)34.2
Fibra (g)13.6
Sodi (mg)556

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu les pastanagues i el moniato, netegeu el carabassó.

Talleu les verdures en forma d’espaguetis amb l’ajuda d’una mandolina amb la fulla dentada. Talleu només una pastanaga i reserveu les altres tres.

Poseu a coure al vapor en una vaporera els espaguetis durant 3 minuts. Refredeu-los en aigua i gel. Reserveu-los.

Talleu la resta de pastanagues i la carabassa a daus. Peleu l’all i talleu-lo a làmines, sofregiu les verdures en una paella amb un fil d’oli d’oliva. Afegiu-hi el caldo de verdures o aigua i deixeu bullir el conjunt durant 20 minuts. Tritureu la barreja amb una batedora elèctrica fins a obtenir una crema densa amb textura de salsa. Salpebreu-la.

Salteu els espaguetis de verdures en una paella amb unes gotes d’oli.

Serviu els espaguetis junt amb la salsa de pastanaga i carabassa.

Afegiu-hi en l’últim moment, unes gotes de suc de llimona, les avellanes trossejades i el cebollí picat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?