Entrecot i arròs saltat amb verdures

Mitjà Entrecot Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 250 g entrecot sense greix (2 peces de 125g cadascuna)
  • 100 g d’arròs integral (en cru)
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 gra d’all
  • ½ pebre vermell
  • ½ bròcoli
  • ½ manat de julivert
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Comí
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)496
Proteïnes (g)28
Greixos (g)23
Àcids grassos saturats (g)5.6
Hidrats de carboni (g)44
Sucres (g)7.4
Fibra (g)6.1
Sodi (mg)140

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu a coure l’arròs en aigua bullent abundant i un pessic de sal. Seguiu les instruccions del paquet per a la cocció i, un cop cuit, escorreu-lo, refredeu-lo i reserveu-lo.

Peleu i piqueu la ceba i l’all. Sofregiu-los en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva verge.

Talleu el bròcoli en brots petits i salteu-los amb la ceba.

Peleu la pastanaga i talleu-la a rodanxes, talleu el pebrot a daus. Afegiu-lo a la paella i deixeu-ho sofregir suaument fins que siguin cuits.

Afegiu l’arròs prèviament cuit a les verdures i salteu el conjunt.

Condimenteu-ho amb julivert picat, sal, comí i pebre negre. Reserveu-ho.

En una altra paella a foc molt viu, poseu a coure l’entrecot (prèviament tret de la nevera una hora abans) i cogueu-lo segons el punt de cocció preferible. Talleu i salpebreu.

Col·loqueu l’arròs en un bol i serviu-lo amb l’entrecot al costat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?