Cuscús de coliflor amb salsa de curri

Mitjà Cuscús Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • ½ coliflor
  • ½ pebrot vermell
  • ½ ceba tendra
  • 1 pastanaga
  • ½ cogombre
  • 2 grans d’all
  • 1 iogurt desnatat
  • Un pessic de curri
  • 50 ml de vinagre de poma
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • Fulles de menta
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)268
Proteïnes (g)11
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)3.4
Hidrats de carboni (g)17
Sucres (g)15.5
Fibra (g)9.1
Sodi (mg)201

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu la coliflor. Amb l’ajuda d’un ratllador de tall gruixut, ratlleu-la per obtenir el cuscús de coliflor i reserveu-ho.

Peleu i piqueu els grans d’all.

Per a la salsa de iogurt, netegeu i talleu el pebrot, la ceba tendra i el cogombre a daus petits. Afegiu-ho a un bol, barregeu el iogurt i condimenteu-ho amb sal, pebre i curri en pols. Piqueu la menta i afegiu-la al bol.

Peleu i talleu la pastanaga a làmines amb el mateix pelador. Reserveu-la en aigua i gel.

En una paella amb oli d’oliva verge, enrossiu l’all, afegiu-hi la coliflor i salteu-la fins que quedi torrada. Rectifiqueu de sal i pebre.

Serviu el cuscús amb les làmines de pastanaga i condimenteu-ho amb la salsa de iogurt al curri i menta.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?