Crema freda de mongetes

Fàcil Oli 1 a 15 minuts Plat principal

Ingredients

  • 200 g de mongetes cuites
  • 1 got d’aigua
  • 1 pastanaga
  • ¼ de bròcoli
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 2 c/s de vinagre de vi
  • Brots d’alfals o germinats
  • Cebollí picat
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)221
Proteïnes (g)9
Greixos (g)11
Àcids grassos saturats (g)1.6
Hidrats de carboni (g)21
Sucres (g)5
Fibra (g)10.8
Sodi (mg)46

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Escorreu les mongetes i netegeu-les amb aigua abundant. Col·loqueu-les en un recipient, afegiu-hi l’aigua i tritureu-les amb una batedora elèctrica. Afegiu-hi un pessic de sal, pebre, una cullerada d’oli d’oliva verge i unes gotes de vinagre. Torneu-ho a triturar fins a obtenir una crema fina i homogènia.

Talleu les puntes de bròcoli per treure’n els brots.

Peleu la pastanaga i talleu-la a làmines fines amb el mateix pelador.

Emplateu-la servint la crema de mongetes a la base d’un plat i col·loqueu els brots de bròcoli per sobre i les làmines de pastanaga.

Decoreu-ho amb uns brots d’alfals i el cebollí picat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?