Crema de carabassa amb crostons al curri

Fàcil Carbassa Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 300 g de carabassa
  • Aigua
  • 2 llesques de pa integral
  • ½ ceba
  • 1 gra d’all
  • 20 g de gingebre
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/c de curri
  • 1 fulla de llorer
  • Brots de ruca
  • Pela de mitja taronja
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)147
Proteïnes (g)4
Greixos (g)6
Àcids grassos saturats (g)1.2
Hidrats de carboni (g)19
Sucres (g)7
Fibra (g)5.7
Sodi (mg)138

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Torreu les llesques de pa al forn o en una paella.

Un cop torrades, espolseu-hi curri per sobre abans no es refredin. Talleu a daus grans i reserveu-ho.

Peleu i piqueu la ceba, el gra d’all i el gingebre. Sofregiu-ho suaument amb oli d’oliva verge en una cassola sense que agafi color.

Peleu la carabassa i talleu-la a daus petits, afegiu-la al sofregit anterior i deixeu coure el conjunt durant uns minuts.

Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho, una fulla de llorer i la pela de taronja. Mantingueu un bull lleuger durant 20 minuts.

Traieu la pell de taronja i el llorer i tritureu el conjunt amb una batedora elèctrica. Coleu-ho i salpebreu-ho.

Poseu la sopa en un plat amb els crostons i els brots de ruca per sobre.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?