Costelles de xai amb cuscús

Mitjà Cuscús Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 200 g de costelles de xai
  • 50 g de cuscús
  • 1 ceba
  • ½ carabassó
  • ½ albergínia
  • ½ pebrot vermell
  • 1 c/p de pebre vermell fumat
  • 10 g de panses
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 ramell de romaní
  • Pebre
  • Ratlladura d’una taronja
  • Sal (Eviteu-la en cas d’hipertensió)

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)491
Proteïnes (g)21
Greixos (g)31
Àcids grassos saturats (g)11.5
Hidrats de carboni (g)31
Sucres (g)12.5
Fibra (g)5.7
Sodi (mg)83

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu les panses en aigua i reserveu-ho a la nevera.

Renteu i talleu les verdures a daus petits.

Peseu la mateixa quantitat d’aigua que de cuscús. Porteu l’aigua a ebullició amb un pessic de sal i aboqueu-la sobre el cuscús en un recipient. Tapeu-ho i deixeu-ho reposar deu minuts.

Quan hagi passat aquest temps, barregeu el cuscús amb una forquilla, afegint-hi un fil d’oli a la vegada.

Salteu els vegetals en una paella. Salpebreu-ho i afegiu-hi el pebre vermell fumat.

Escorreu les panses i afegiu-les al cuscús. Salteu-lo junt amb les verdures i afegiu-hi la ratlladura de taronja. Reserveu-ho.

Salpebreu les costelles de xai i cuineu-les en una paella amb un fil d’oli. Quan els doneu la volta, afegiu-hi el ramell de romaní. Deixeu-ho reposar uns minuts tapat perquè el xai adquireixi el seu aroma.

Serviu el cuscús amb verdures amb les costelles de xai al costat.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?