Conill amb bolets i verdures

Mitjà Conill Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 200 g de conill
  • 200 ml d’aigua/caldo
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 75 g de coliflor
  • 75 g de bròcoli
  • 60 g de bolets
  • 1 xili
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • ¼ manat d’alfàbrega
  • 3 branques de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)349
Proteïnes (g)26
Greixos (g)22
Àcids grassos saturats (g)5
Hidrats de carboni (g)12
Sucres (g)11.6
Fibra (g)5.6
Sodi (mg)105

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu el conill i barregeu-lo amb l’alfàbrega, la farigola, el llorer i un raig d’oli. Afegiu-hi sal i pebre i marineu-ho durant 2-3-hores.

Peleu i piqueu la ceba i el pebrot. Daureu-ho a la paella junt amb dues cullerades d’oli d’oliva verge. Un cop daurat, afegiu-hi el conill i enrossiu-lo per tots dos costats.

Un cop enrossit, afegiu-hi l’aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts a foc lent.

En els últims 5 minuts, afegiu-hi els bolets i les espècies de la marinada. Deixeu-ho reposar tapat uns 15 minuts més.

Renteu i traieu brots petits del bròcoli i la coliflor.

Renteu i talleu el pebrot vermell a trossos.

En una paella, salteu amb oli d’oliva verge els brots de bròcoli, coliflor i el pebrot a foc fort perquè quedin daurades, però conservin la seva textura cruixent. Salpebreu-ho i reserveu-ho.

Serviu el conill junt amb les verdures i els bolets.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?