Carpaccio de tomàquet amb vinagreta de mostassa
|
Fàcil |
|
Tomàquet |
|
15 a 30 minuts |
|
Plat principal |
Ingredients
- 2 tomàquets grans
- ½ ceba morada
- 1 all tendre
- 2 c/s d’oli d’oliva verge
- 1 c/s de pinyons torrats
- 1 c/s mostassa antiga**
- 1 c/p de mel
- 1 c/s vinagre de xerès
- ½ manat de cerfull
- Ratlladura de ½ llimona
- Pebre
- Sal*
*Eviteu-la en cas d’hipertensió
** Sense sal en cas d’hipertensió
Valoració nutricional(Per ració)
La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.
Preparació
Renteu els tomàquets i talleu-los a rodanxes molt fines, amb un ganivet molt afilat.
Col·loqueu les rodanxes de tomàquet en un plat per servir, sobreposades entre elles.
En un bol, feu una vinagreta amb: mostassa, oli d’oliva verge i mel.
Talleu la ceba i l’all tendre a la juliana fina, poseu-ho en aigua i gel un parell de minuts. Escorreu-ho i deixeu-ho amb un paper absorbent.
Col·loqueu la ceba i l’all tendre a sobre dels tomàquets.
Condimenteu els tomàquets amb la vinagreta i col·loqueu-hi uns pinyons torrats per sobre.
Salpebreu el carpaccio i acabeu amb unes fulles de cerfull i ratlladura de llimona.
Receptes relacionades