Carpaccio de tomàquet amb vinagreta de mostassa

Fàcil Tomàquet 15 a 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 2 tomàquets grans
  • ½ ceba morada
  • 1 all tendre
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de pinyons torrats
  • 1 c/s mostassa antiga**
  • 1 c/p de mel
  • 1 c/s vinagre de xerès
  • ½ manat de cerfull
  • Ratlladura de ½ llimona
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió

** Sense sal en cas d’hipertensió

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)179
Proteïnes (g)3
Greixos (g)13
Àcids grassos saturats (g)1.7
Hidrats de carboni (g)11
Sucres (g)10.7
Fibra (g)2.6
Sodi (mg)2.54

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu els tomàquets i talleu-los a rodanxes molt fines, amb un ganivet molt afilat.

Col·loqueu les rodanxes de tomàquet en un plat per servir, sobreposades entre elles.

En un bol, feu una vinagreta amb: mostassa, oli d’oliva verge i mel.

Talleu la ceba i l’all tendre a la juliana fina, poseu-ho en aigua i gel un parell de minuts. Escorreu-ho i deixeu-ho amb un paper absorbent.

Col·loqueu la ceba i l’all tendre a sobre dels tomàquets.

Condimenteu els tomàquets amb la vinagreta i col·loqueu-hi uns pinyons torrats per sobre.

Salpebreu el carpaccio i acabeu amb unes fulles de cerfull i ratlladura de llimona.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?