Broquetes de seitan i verdures amb amanida

Fàcil Seitán Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

Per a les broquetes:

  • 200 g de seitan
  • 1 pebrot verd
  • ½ manat d’alls tendres
  • 4 tomàquets cirerols
  • 20 g de gingebre
  • 1 gra d’all
  • ½ c/p de curri
  • ½ c/p de pebrot vermell dolç
  • ½ c/p d’orenga
  • Oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

Per a l’amanida:

  • 1 pastanaga
  • 2 ravenets
  • ½ enciam
  • ½ ceba tendra
  • Oli d’oliva verge
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)264
Proteïnes (g)24
Greixos (g)12
Àcids grassos saturats (g)2
Hidrats de carboni (g)14
Sucres (g)12.6
Fibra (g)6.9
Sodi (mg)52

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Elaboració de l'amanida

Netegeu i talleu l’enciam a trossos.

Peleu i talleu la ceba.

Peleu i talleu la pastanaga i ratlleu-la amb un ratllador.

Netegeu i lamineu els ravenets.

Barregeu totes les verdures en un bol i amaniu-les al gust. Reserveu-les.

Elaboració de les broquetes

Talleu el seitan a daus grans. Col·loqueu els daus en un bol i condimenteu-los amb sal, pebre, pebre vermell, orenga, curri, l’all picat, el gingebre picat i dues cullerades d’oli d’oliva. Barregeu-ho tot i deixeu-ho reposar unes hores a la nevera.

Netegeu i talleu els tomàquets cirerols per la meitat.

Talleu els alls tendres en trossos de 2 cm.

Talleu el pebrot verd en daus grans, retirant la part blanca de l’interior.

Ompliu les broquetes intercalant: seitan, pebrot, tomàquets cirerols i alls tendres.

Poseu a coure les broquetes en una paella a foc mitjà, daurant-les per tots els costats.

Serviu les broquetes junt amb l’amanida.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?