Bol d’arròs amb verdures i tonyina

Fàcil Arròs Més de 30 minuts Plat complet o únic

Ingredients

  • 150 g de tonyina vermella
  • 120 g d’arròs integral (en cru)
  • 2 ravenets
  • ¼ de col llombarda
  • ¼ de carabassa petita
  • 2 c/s de salsa de soja (eviteu-la en cas d’hipertensió).
  • 1 c/s d’oli de sèsam
  • 2 c/s de vinagre d’arròs
  • 1 c/s de sèsam torrat
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • Cebollí

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)486
Proteïnes (g)24
Greixos (g)21
Àcids grassos saturats (g)3.5
Hidrats de carboni (g)49
Sucres (g)3.4
Fibra (g)3.8
Sodi (mg)761

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Talleu la tonyina a daus grossos. Barregeu-los en un bol juntament amb una cullerada de salsa de soja i mitja cullerada d’oli de sèsam. Reserveu-ho a la nevera.

Poseu a bullir l’arròs integral seguint les instruccions del paquet, refredeu-ho i reserveu-ho.

Peleu la carabassa i talleu-la a daus petits. Bulliu-la fins que quedi tova.

Netegeu la col llombarda, escorreu-la i salteu-la per separat lleugerament en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva.

Netegeu els raves i talleu-los a rodanxes.

Barregeu l’arròs amb una cullerada de salsa de soja, dues cullerades de vinagre d’arròs i mitja d’oli de sèsam.

Col·loqueu l’arròs a la base d’un bol, les verdures i la tonyina al voltant separades entre elles.

Decoreu-ho amb el sèsam torrat i cebollí picat per sobre.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?