Bol d’arròs amb verdures, algues i llavors

Fàcil Arròs Més de 30 minuts Plat complet o únic

Ingredients

  • 120 g d’arròs integral
  • 150 g de bolets
  • 2 c/s d’alga Wakame deshidratada
  • 2 ravenets
  • ¼ de col llombarda
  • 100 g d’espinacs
  • ¼ de carabassa petita
  • 2 c/s de salsa de soja*
  • 1 c/s d’oli de sèsam
  • 2 c/s de vinagre d’arròs
  • 1 c/s de sèsam torrat
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • Cebollí

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)429
Proteïnes (g)13
Greixos (g)18
Àcids grassos saturats (g)2.7
Hidrats de carboni (g)54
Sucres (g)7.7
Fibra (g)9.5
Sodi (mg)829

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Hidrateu el wakame amb aigua freda. Reserveu-lo a la nevera (com a mínim 20 minuts abans consumir-lo).

Poseu a bullir l’arròs integral seguint les instruccions del paquet, deixeu-lo refredar i reserveu-lo.

Peleu la carabassa i talleu-la a daus petits. Bulliu-la fins que quedi tova.

Netegeu els espinacs i la col llombarda, escorreu-la i salteu-les per separat lleugerament en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva.

Netegeu els raves i talleu-los en rodanxes.

Talleu i netegeu el shimeji i el xiitake i salteu-los amb un fil d’oli.

Barregeu l’arròs amb una cullerada de salsa de soja, dues cullerades de vinagre d’arròs i mitja d’oli de sèsam.

Escorreu les algues.

Col·loqueu l’arròs a la base d’un bol i les verdures, les algues i els bolets al voltant, separades entre elles.

Decoreu-ho amb el sèsam torrat i el cebollí picat per sobre.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?