Blinis de llegums amb verdures

Fàcil Cigrons Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

Per a la massa dels blinis:

  • 100 g de cigrons cuits
  • 40 g de farina de cigrons
  • 10 g d’aigua
  • 6 g de llevat químic
  • 2 clares d’ou

Per al farcit:

  • 2 unitats de ravenets
  • ½ cogombre
  • 1 pastanaga
  • ½ ceba morada
  • 1 llima
  • 1 branqueta d’api
  • ½ manat de coriandre
  • c/s d’oli d’oliva verge
  • Vinagre de poma
  • Brots de ruca
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)273
Proteïnes (g)17
Greixos (g)15
Àcids grassos saturats (g)2
Hidrats de carboni (g)17
Sucres (g)7
Fibra (g)11.4
Sodi (mg)108

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu i escorreu els cigrons.

En un recipient apte per a triturar, afegiu-hi els cigrons, les clares d’ou, l’aigua, la farina de cigrons i el llevat. Salpebreu-ho i tritureu-ho fins a obtenir una barreja homogènia.

En una paella calenta, afegiu unes gotes d’oli d’oliva verge i amb l’ajuda d’una cullera, poseu-hi porcions de massa formant discos. Daureu-los per tots dos costats.

Reserveu els blinis en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.

Renteu i piqueu a daus petits les verdures: el cogombre, la pastanaga, la ceba morada i l’api.

Condimenteu el conjunt amb el suc de la llima, el coriandre picat, unes gotes de vinagre de poma, sal i pebre.

Serviu la barreja de verdures per sobre dels blinis de llegums amb uns brots de ruca i condimenteu-los amb una mica de ratlladura d’algun cítric.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?