Barretes amb fruita i lacti

Mitjà Poma 1 a 15 minuts Esmorzar

Ingredients

  • 75 g de flocs de civada
  • 20 ml d’aigua
  • 50 g de mel
  • 20 g d’avellanes torrades
  • 15 g de sèsam
  • 40 g de dàtils
  • 10 g panses
  • Sal (eviteu-la en cas d’hipertensió)

Per completar l’esmorzar:

  • 2 peces de fruita fresca de temporada
  • 2 racions de lacti (iogurt o llet desnatats)

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)511
Proteïnes (g)13
Greixos (g)17
Àcids grassos saturats (g)3.8
Hidrats de carboni (g)75
Sucres (g)53
Fibra (g)10
Sodi (mg)61

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Talleu els fruits secs i els dàtils a trossos amb l’ajuda d’un ganivet.

En una paella, escalfeu la mel i, immediatament, afegiu-hi tots els ingredients (civada, aigua, fruits secs, dàtils, panses, sal i sèsam). Cuineu-ho amb el foc al mínim.

Remeneu-ho contínuament, fins a aconseguir que el conjunt s’enganxi lleugerament. Aquest procés dura entre 5 i 7 minuts.

Folreu un motlle amb paper de forn, col·loqueu-hi la preparació, tapeu-ho amb més paper. I col·loqueu-hi pes a sobre.

Un cop fred, talleu-ho en forma de barres.

Acompanyeu-ho amb una peça de fruita i un lacti per persona, com per exemple, un cafè amb llet i un préssec.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?