Bacallà en salsa verda amb verdures

Mitjà Bacallà Més de 30 minuts Segon plat

Ingredients

  • 2 filets de bacallà
  • 2 pebrots verds
  • 1 carabassó
  • 1 ceba
  • 300 ml de caldo de peix**
  • 100 g d’espàrrecs blancs en conserva**
  • 2 grans d’all
  • ½ manat de julivert
  • 3 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de farina integral
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió

**Opteu per versions baixes en sal en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)362
Proteïnes (g)29
Greixos (g)19
Àcids grassos saturats (g)2.6
Hidrats de carboni (g)19
Sucres (g)11.3
Fibra (g)7.1
Sodi (mg)1189

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu i piqueu la ceba i els alls, sofregiu-los suaument en una paella sense que agafin color amb 2 cullerades d’oli d’oliva verge.

Un cop cuit, afegiu-hi els pebrots verds picats. Sofregiu el conjunt uns minuts.

Afegiu-hi una cullerada de farina integral, torreu la farina un parell de minuts sense deixar de remenar i afegiu el caldo de peix calent remenant amb unes barnilles.

Netegeu i talleu el carabassó a daus petits i afegiu-lo a la salsa. Deixeu-ho reduir fins a obtenir una textura consistent.

Piqueu el mig manat de julivert i afegiu-lo a la salsa anterior. Aparteu del foc i remeneu. Rectifiqueu de sal i pebre.

Enrossiu els lloms de bacallà en una paella començant per la part de la pell.

Introduïu els lloms de bacallà dins de la salsa i deixeu coure el conjunt tapat durant 4-5 minuts.

Obriu i escorreu el pot d’espàrrecs, talleu-los a trossos i afegiu-los al bacallà.

Serviu el peix amb la salsa per sobre i els trossos d’espàrrec al voltant.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?