Amanida d’escarola i endívia morada

Fàcil Alvocat 15 a 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • ½ escarola
  • 1 endívia morada
  • 1 alvocat
  • 1 pastanaga
  • 4 ravenets
  • 4 tomàquets cirerols
  • 1 llesca de pa de pagès integral

Per a la vinagreta:

  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de mostassa antiga
  • Comí
  • Pebre
  • Sal*

Acompanyeu el plat amb:

  • 1 llesca de pa de pagès integral

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)314
Proteïnes (g)7
Greixos (g)19
Àcids grassos saturats (g)3.2
Hidrats de carboni (g)29
Sucres (g)5.1
Fibra (g)6.4
Sodi (mg)616

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu l’escarola i l’endívia morada, escorreu-les, talleu-les a trossos i reserveu-ho.

Talleu els ravenets a rodanxes petites.

Talleu els tomàquets cirerols per la meitat.

Peleu i ratlleu la pastanaga.

Talleu l’alvocat per la meitat, traieu-li l’os i talleu-lo a làmines fines.

Talleu una llesca de pa integral a daus i torreu-los al forn a 180ºC durant 6 minuts aproximadament, fins que quedin daurats i cruixents.

Barregeu l’escarola i l’endívia morada en un bol, afegiu-hi els ravenets, la pastanaga ratllada, l’alvocat, els tomàquets cirerols i els crostons de pa integral.

Feu una vinagreta barrejant dues cullerades d’oli d’oliva verge, una cullerada de mostassa i comí, sal i pebre. Condimenteu l’amanida amb aquesta vinagreta.

Acompanyeu el plat amb mitja llesca de pa de pagès integral per persona.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?