Amanida d’endívies i fonoll amb vinagreta de fruits vermells i pinyons

Mitjà Endívies 15 a 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 2 endívies
  • 1 fonoll petit
  • 1 taronja

Per a la vinagreta:

  • 40 g de fruits vermells
  • 20 g de pinyons
  • ½ manat d’alfàbrega
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de vinagre balsàmic
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)206
Proteïnes (g)4
Greixos (g)16
Àcids grassos saturats (g)1.8
Hidrats de carboni (g)10
Sucres (g)9.1
Fibra (g)6.8
Sodi (mg)15

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Netegeu les endívies, renteu el fonoll i, amb una mandolina, talleu-lo a làmines fines en sentit longitudinal d’uns 3 mm de gruix aproximadament. Reserveu-ho en abundant aigua i gel.

Desfulleu i netegeu les fulles d’alfàbrega fresca.

Peleu i talleu la taronja a grills.

Feu una vinagreta amb 2 cullerades d’oli d’oliva verge, una cullerada de vinagre balsàmic, uns fruits vermells picats, pinyons torrats, sal i pebre.

En un plat, col·loqueu les làmines de fonoll i endívies escorregudes, els grills de taronja i condimenteu-ho amb la vinagreta.

Acabeu el plat amb les fulles d’alfàbrega fresca.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?