Amanida de quinoa

Fàcil Quinoa 15 a 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 70 g de quinoa
  • 1 remolatxa
  • 1 taronja
  • ½ manat d’espàrrecs verds
  • ½ manat d’espinacs
  • 4 tomàquets cirerols
  • 100 ml de vinagre de vi blanc
  • 2 c/s de panses

Per a la vinagreta:

  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de vinagre de xerès
  • Fulles de menta
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)309
Proteïnes (g)9
Greixos (g)14
Àcids grassos saturats (g)2
Hidrats de carboni (g)32
Sucres (g)15.8
Fibra (g)7.7
Sodi (mg)93

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu la remolatxa i poseu-la a coure en un cassó amb 500 ml d’aigua i 100 ml de vinagre de vi blanc. Deixeu refredar a la nevera en el mateix recipient. Un cop fred, talleu-la en rodanxes fines.

Poseu a hidratar les panses en aigua freda.

Renteu i bulliu la quinoa seguint les indicacions del paquet, refredeu-ho i reserveu-ho a la nevera.

Netegeu el manat d’espàrrecs i talleu-los en rodanxes. Netegeu els espinacs amb aigua i escorreu-los.

Peleu la taronja, traieu-li els grills i talleu-los per la meitat.

Prepareu una vinagreta amb dues cullerades d’oli d’oliva verge, una cullerada de vinagre de xerès, sal i pebre. Piqueu la menta.

Barregeu la quinoa i les panses en un bol i amaniu-ho amb la vinagreta de xerès i la menta picada.

Serviu la quinoa junt amb els grills de taronja, làmines de remolatxa, els espàrrecs i els espinacs.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?