Amanida de pasta amb verdures

Fàcil Pasta Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 100 g de pasta integral en cru (espirals)
  • 50 g de bolets variats
  • 100 g de mongeta tendra
  • 8 tomàquets cirerols
  • ½ manat d’espinacs
  • 1 taronja
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de vinagre de xerès
  • Pebre
  • Sal*

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (Kcal)284
Proteïnes (g)9
Greixos (g)10
Àcids grassos saturats (g)1.5
Hidrats de carboni (g)39
Sucres (g)3.6
Fibra (g)5.4
Sodi (mg)62

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Poseu a coure la pasta integral en aigua bullent abundant amb un pessic de sal, seguint les instruccions del paquet. Escorreu-la, refredeu-la i reserveu-la amb un fil d’oli d’oliva verge.

Netegeu els bolets, talleu-los i salteu-los en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva verge. Reserveu-les. Feu el mateix amb els espinacs.

Talleu la mongeta tendra a la juliana i salteu-la juntament amb els tomàquets cirerols. Reserveu-la.

A la mateixa paella, afegiu-hi el suc d’una taronja i el vinagre de xerès. Deixeu-ho reduir fins a obtenir una textura densa.

En un plat, col·loqueu la pasta i afegiu-hi els bolets saltats, els espinacs, la mongeta tendra i els tomàquets cirerols. Condimenteu-ho amb la reducció de taronja.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?