Amanida de carabassó i remolatxa amb vinagreta d’herbes

Mitjà Calabacín Més de 30 minuts Plat principal

Ingredients

  • 1 carabassó
  • 1 remolatxa
  • 1 pastanaga
  • Herbes fresques: coriandre, menta, alfàbrega…
  • 100ml de vinagre de vi blanc
  • 20 g d’avellanes torrades
  • 20 g d’anacards torrats
  • 2 c/s d’oli d’oliva verge
  • 1 c/s de vinagre de xerès
  • 1 c/s de mel
  • Sal *
  • Pebre

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)318
Proteïnes (g)8
Greixos (g)24
Àcids grassos saturats (g)2.6
Hidrats de carboni (g)15
Sucres (g)13.5
Fibra (g)5.8
Sodi (mg)83

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Peleu la remolatxa i talleu-la a rodanxes fines amb l’ajuda d’una mandolina.

Poseu a bullir 500 ml d’aigua junt amb 100 ml del vinagre de vi blanc i introduïu-hi les làmines de remolatxa i remeneu-ho. Deixeu-ho reposar tapat durant 1 hora i refredeu-ho a la nevera. Un cop fredes, escorreu-les i reserveu-les.

Renteu el carabassó i talleu-lo en sentit longitudinal a làmines de 0,5 cm, aproximadament.

Peleu la taronja i feu làmines fines amb el mateix pelador.

Desfulleu i netegeu les fulles de les herbes fresques.

Talleu els fruits secs a trossos.

Feu una vinagreta barrejant oli d’oliva verge, vinagre de xerès, mel, fruits secs, sal i pebre.

En un plat, col·loqueu les làmines de carabassó, remolatxa i pastanaga. Condimenteu-ho amb la vinagreta i acabeu amb les fulles de les herbes fresques.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?