Albergínia al microones amb caldo oriental

Fàcil Albergínia 1 a 15 minuts Plat principal

Ingredients

  • 1 albergínia
  • ½ got d’aigua
  • 1 c/s d’oli d’oliva verge
  • Brots d’alfals
  • Brots de soja

Per al caldo oriental:

  • ½ taronja
  • ½ llimona
  • 1 c/s d’oli de sèsam
  • 1 c/s de vinagre d’arròs
  • 1 c/s de salsa de soja*
  • Pebre

*Eviteu-la en cas d’hipertensió.

Valoració nutricional(Per ració)

Energia (KCal)133
Proteïnes (g)2
Greixos (g)9
Àcids grassos saturats (g)1.33
Hidrats de carboni (g)9
Sucres (g)8.2
Fibra (g)2.5
Sodi (mg)377

La valoració nutricional no contempla la sal afegida a la recepta.

Preparació

Renteu l’albergínia i talleu-la per la meitat. Introduïu-la en un recipient apte per al microones junt amb ½ got d’aigua i una cullerada d’oli d’oliva verge. Poseu-la a coure durant 6 minuts a màxima potència. Destapeu-ho amb compte, retireu l’albergínia i deixeu entebionar.

Condimenteu el suc sobrant de la cocció amb una cullerada de salsa de soja, una cullerada d’oli de sèsam, el suc de mitja llimona, de mitja taronja, pebre i una cullerada de vinagre d’arròs. Barregeu-ho tot.

Talleu l’albergínia a trossos regulars i serviu-la en un plat fons junt amb el caldo anterior i uns brots de soja i alfals.

Les receptes han estat elaborades per la Fundació Alícia, experta en la investigació d'alimentació que ajuda a la nostra salut, seguint les recomanacions oficials marcades per l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC).

T'ha agradat la recepta?